Novice

Romski koordinatorji tudi v Novem mestu! Vabljeni na slavnostno podelitev certifikatov

Romski koordinatorji

september 11, 2015

Tudi v Novem mestu smo veseli uspešnega zaključka usposabljanje za NPK Romski koordinator/romska koordinatorica. Program usposabljanja je v RIC-u Novo mesto trajal od maja do junija, potrjevanje in preverjanje pa smo imeli 28. avgusta. Nestrpno čakanje sedmih udeležencev programa na uradne rezultate preverjanja in potrjevanja se je končalo 6. septembra, ko jih je svetovalka za izvedbo potrjevanja in preverjanja NPK tudi uradno seznanila z uspešnimi rezultati. Nasmeškov kar ni hotelo biti konec. Poglejte sami.

Certifikate bomo romskim koordinatorjem slavnostno podelili
v četrtek, 24. septembra 2015, ob 11. uri
v prostorih RIC-a. Ta dan bomo v celoti posvetili našemu projektu SORO s predstavitvijo dosedanjih uspešno izvedenih aktivnosti, kot so:

  • ureditev romskega vrta v naselju Brezje,
  • predstavitev vsebin delavnice v sklopu dveh programov Zdravju koristna živila in Zdravstveno varstvo predšolskih otrok,
  • delo mobilne službe na terenu in še več.

Dan se bo začel aktivno v slogu  »vse za zdravje« s pohodom po bližnjem gozdu, sledile bodo praktične delavnice za otroke in odrasle ter zaključil s pogostitvijo udeležencev dogodka.

Več o programu dogodka boste izvedeli v prihodnjih dneh, le spremljajte nas.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Romane koordinatorja hile i du Novo mesto. Vabinamo tu menkapodelinama slavnostno certifikati.

I du Novo mesto hinjamovesalokahine uspešno zakjučko usposobinišu NPK Romane koordinatorja. Usposobiname len po RIC-u Novo mesto trajinle maja đi junija, potrdinđamo pa 28 avgusta. Nestrpno pa đakerene sedam Roma po uradno rezultati kaprehiknegađelengere rezultati kečiđanenkončinđa pa pe 6 . septembra, ka len svetovalka  šu izvedba i potrdinđa i preverinđa NPK šu uradno i uspešno rezultati. Roma hineđokavesalo,dape lenge hiki po muj.Lakohikenkokora.

Certifikati hočemo romenge slavnostno podelin

Čtrtek,24.september 2015,ob 11,uri

Duprostoro po RIC. Kava dive peposvetovinamamengereskeroprojekto SORO i predstavinama,ipremekamapesareskedeloskeđi kana sarhine;

 

.KerdlovrtloduŽabnako,

.predstavinama delavnice dusklopo duj programi šusastipe roma,  sastohabe i Zdravstveno varstvo pred šolsko čhavora,

. delo mobilno buti i jošbuteri:

 

Dive pezačminla aktivno šu slogo« kađamaphiri po veš, sledinena praktično delavnice čučhavora i porane i pogostinamasarenkaavna.